rubriek hoeksche hobby's leidt opnieuw tot tv-debuut

29 april 2018

De afleveringen van de verhalenserie Hoeksche Hobby's in AD Hoeksche Waard blijven bepaald niet onopgemerkt. De rubriek die Van Everdingen Media wekelijks voor het AD maakt over inwoners van het eiland met een bijzondere hobby, trekt ook de aandacht van andere landelijke media.

 

Dat Piet Kranenburg in januari de serie aftrapte en in de krant over zijn harmoniumverzameling vertelde, heeft hij geweten. Dezelfde dag belde Ivo van radiozender 538 om te vragen of Kranenburg live in de uitzending het geluid van zijn traporgeltjes wilde laten horen. Daar bleef het niet bij. Ook Talpa toonde interesse en ging met de cameraploeg van het RTL 4-programma Koffietijd bij Kranenburg in Piershil langs. 

 

Nog meer landelijke erkenning

 

In latere afleveringen kregen ook andere Hoeksche hobbyisten de mensen van de televisie op bezoek, zoals Jannie Vos. Zij spaart geboortekaartjes en heeft er inmiddels al liefst 25.000 verzameld. Ook Ellen Warner, die truitjes breit nog kleiner dan een postzegel, kreeg landelijke erkenning van RTL 4. De zussen Brigitta en Mirande ter Wiel, die in ieder dorp de show stellen met hun opvallende fantasiekostuums, kwamen in beeld bij Omroep Max op NPO 2.

 

Hieronder enkele verhalen uit AD Hoeksche Waard die landelijk werden opgepikt.